Potpisani ugovori o radu sa pripadnicama ciljane skupine

Dana 31.01.2023.godine . u prostoru Udruge „Treća životna dob“ potpisani su Ugovori o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci sa 15 žena ,na radno mjesto radnica za pružanje potpore i podrške starijim i/ili nemoćnih osoba sa područja Općine Trpinja. Radni odnos za 15 žena će trajati od 01.02.2023. do 31.07.2023. godine . Zaposlene žene skrbit će o starijim i/ili nemoćnim osobama, pružajući im pomoć u održavanju higijene prostora u kojemu žive krajnji korisnici , pomoć osobama s invaliditetom u svakodnevnim aktivnostima , pomoć pri nabavljanju, pripremi i konzumiranju hrane , pomoć pri nabavljanju, pripremi i konzumiranju hrane , pri oblačenju i svlačenju, pomoć pri nabavci i pripremi ogrijeva i zagrijavanje domova, pomoć pri nabavci i korištenju lijekova ,pomoć pri plaćanju računa, uređenje životnog prostora i okućnice, druženje i razgovor s krajnjim korisnicima, ostale usluge za kojima se pojavi potreba.

Na navedeni način će se omogućiti pristup tržištu rada za 15 žena ciljane skupine i osnažiti radni potencijal zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te ujedno povećati kvaliteta života i socijalna uključenost za minimalno 90 krajnjih korisnika starijh i/ili nemoćnih osoba sa područja Općine Trpinja.

Nositelj projekta Udruga „Treća životna dob“ provodi projekt „Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ u partnerstvu sa : Srpsko narodno vijeće - nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj; Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured Vukovar ,Centar za socijalnu skrb Vukovar. Projekt „ Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ je u cijelosti financiran iz sredstava Europske unije , Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020,“ „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza III“. Ukupna vrijednost projekta 740.305,00 kn ; 98.255,36 EUR