Back to Top

Naziv projekta: ZAŽELI bolji život u trećoj životnoj dobi

Korisnik : Udruga „Treća životna dob“

Partner na projektu : Srpsko narodno vijeće - nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj

Vrijeme trajanja projekta : 33 mjeseca, u razdoblju od 22.04.2024. – 22.01.2027. godine, o čega je 30 mjeseci za pružanje usluga potpore i podrške ciljanoj skupini

Ukupna vrijednost projekta: 675.000,00 eura. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus (85%). i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%)

Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.

Poziv: „ Zaželi - prevencija institucionalizacije“

Broj poziva: SF.3.4.11.01.,

PT 1: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
PT 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije za minimalno 90 starijih osoba i osoba s invaliditetom s područja Općine Trpinja. Specifični cilj projekta je povećanje kvalitete života starijih osoba i osoba s invaliditetom
koje žive na području Općine Trpinja pružanjem usluge potpore i podrške u njihovim domovima.

Više informacija na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

 

esf eu logo

 

 

Provedba projekta „ Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ na području Općine Trpinja provodi se sukladno Ugovoru i planu provedbe. Proteklo je četiri i pol mjeseca od početka provedbe projekta i tri mjeseca rada ciljane skupine ,15 zaposlenih žena trenutno skrbe za 105 krajnjih korisnika. Ukupno je 109 krajnjih korisnika bilo uključeno u projekt tijekom prva tri mjeseca. Usluge koje se pružaju krajnjim korisnicima su dostava namirnica , održavanje čistoće stambenog prostora krajnjih korisnika , unošenju ogrijeva,pomoć pri oblačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u posredovanju i ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl...).

 

 

 

Projekt „ Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ u cijelosti financiran iz sredstava Europske unije , Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020,“ „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza III“. U sklopu projekta je uz pružanje usluge potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama osigurana i isporuka paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

U travnju 2023.godine obavljena je treća dostava i podjela potrepština krajnjim korisnicima.

Projekt „ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI TRPINJA“ prihvaćen je na području Općine Trpinja od strane krajnjih korisnika i ostalih ljudi iz zajednice koji projekt smatraju veoma korisnim.

Free Joomla Lightbox Gallery

U prostoru Doma kulture u Trpinji , Velika 1, dana 10.02.2023.godine održana je javna tribina promocije projekta „ Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ , koja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. iz Europskog socijalnog fonda koji je odobren po pozivu „Zaželi-Program zapošljavanja žena – faza III „ od Ministarstva rada ,mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH. Profil sudionika javne tribine su predstavnici partnera ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje –područni ured Vukovar ; Hrvatskog zavoda za socijalni rad -područni ured Vukovar ; Srpskog narodnog vijeća – nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i predstavnici Vukovarsko srijemske županije; članovi organizacija civilnoga društva, ciljana skupina projekta - zaposlene žene i mještani općine Trpinja. Predsjednica udruge „Treća životna dob“ Biljana Todorčić pozdravila je sve nazočne sudionike tribine, poželjela im dobrodošlicu ispred udruge i projektnog tima . Voditeljica projekta Snežana Vranješević upoznala je sudionike javne tribine sa projektom „ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI TRPINJA“, njegovom ukupnom vrijednosti i izvorima financiranja, trajanjem, nositeljem i partnerima ,projektnim aktivnostima, ciljevima i očekivanim rezultatima projekta. Sudionicima javne tribine podijeljeni su promotivni materijali koji su tiskani u skladu sa pravilima o elementima vidljivosti. Javnu tribinu medijski su popratili Radio Dunav i Radio Borovo. Nakon završetka službenoga dijela javne tribine uslijedio je prigodan domjenak za sve sudionike.

 

Projekt „ Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ je u cijelosti financiran iz sredstava Europske unije , Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020,“ „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza III“. U sklopu projekta je uz pružanje usluge potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama osigurana i isporuka paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Dana 08.02.2023.godine, obavljena je prva isporuka i podjela paketa potrepština za 108 krajnjih korisnika, koji su svojim potpisom potvrdili da su zaprimili paket potrepština za mjesec veljača 2023. godine.

 

Potpisani ugovori o radu sa pripadnicama ciljane skupine

Dana 31.01.2023.godine . u prostoru Udruge „Treća životna dob“ potpisani su Ugovori o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci sa 15 žena ,na radno mjesto radnica za pružanje potpore i podrške starijim i/ili nemoćnih osoba sa područja Općine Trpinja. Radni odnos za 15 žena će trajati od 01.02.2023. do 31.07.2023. godine . Zaposlene žene skrbit će o starijim i/ili nemoćnim osobama, pružajući im pomoć u održavanju higijene prostora u kojemu žive krajnji korisnici , pomoć osobama s invaliditetom u svakodnevnim aktivnostima , pomoć pri nabavljanju, pripremi i konzumiranju hrane , pomoć pri nabavljanju, pripremi i konzumiranju hrane , pri oblačenju i svlačenju, pomoć pri nabavci i pripremi ogrijeva i zagrijavanje domova, pomoć pri nabavci i korištenju lijekova ,pomoć pri plaćanju računa, uređenje životnog prostora i okućnice, druženje i razgovor s krajnjim korisnicima, ostale usluge za kojima se pojavi potreba.

Na navedeni način će se omogućiti pristup tržištu rada za 15 žena ciljane skupine i osnažiti radni potencijal zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te ujedno povećati kvaliteta života i socijalna uključenost za minimalno 90 krajnjih korisnika starijh i/ili nemoćnih osoba sa područja Općine Trpinja.

Nositelj projekta Udruga „Treća životna dob“ provodi projekt „Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ u partnerstvu sa : Srpsko narodno vijeće - nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj; Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured Vukovar ,Centar za socijalnu skrb Vukovar. Projekt „ Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ je u cijelosti financiran iz sredstava Europske unije , Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020,“ „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza III“. Ukupna vrijednost projekta 740.305,00 kn ; 98.255,36 EUR

 

 

Naziv projekta: Zaželi bolji život u Općini Trpinja

Nositelj projekta: Udruga „Treća životna dob“

Partneri na projektu: Srpsko narodno vijeće - nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj; Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Vukovar ; Centar za socijalnu skrb Vukovar.

Vrijeme trajanja projekta: 8 mjeseci, u razdoblju od 14.12. 2022. – 14.08. 2023. godine, od čega 6 mjeseci za zapošljavanje žena i pružanje potpore i podrške krajnjim korisnicima.

Ukupna vrijednost projekta: 740.305,00 kuna.Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Poziv: Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III
Broj poziva: UP.02.1.1.16
Upravljačko tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
PT 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje

Projektom „Zaželi bolji život u Općini Trpinja“ osnažiti će se radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u općini Trpinja, te povećati socijalna uključenost i razina kvaliteta života krajnjih korisnika pripadnika ranjivih skupina. Nadalje, provedbom ovoga projekta smanjiti će se rizik od siromaštva 15 zaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom s područja Općine Trpinja kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici. Zaposlene žene  pružati  će  potporu i podršku za minimalno 90 starijih i/ili nemoćnih osoba , pružajući im pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji i društvenim aktivnostima, nabavi hrane, lijekova i drugih potrepština i sl.

Više o EU fondovima možete saznati na www.strukturnifondovi.hr 

Zajedno do fondova EU

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Udruge „Treća životna dob“